04/02/10

Oriz me kiwi dhe karkaleca te vegjel.




Veshtiresia: E lehte
Koha e pergatitje: 40 min

Per dy persona:
Oriz 1 gote uji, kiwi 2-3 kokrra te vogla, karkaleca 100 gr., qepe 1/4 e kokrres, vere e bardhe 1/2 gote uji, kripe sipas deshires, pak piper te bardhe.


Pergatitja:
Kiwit i qerojme nga lekura dhe i presim ne copa te vogla katrore. Duhet te kemi parasysh se kiwit duhet te jete te bere mire, domethene te bute dhe te embel, sepse perndryshe orizi del i hidhur.
Qepen e grijme holle dhe e veme te skuqet me pak vaj. Pasi qepa te jete zverdhur i shtojme orizin dhe e kaurdisim derisa te marri ngjyre per rreth 2-3 minuta.
I shtojme pastaj dhe veren dhe e leme te shuhet me te. pasi te kete avulluar vera, i shtojme rreth 3 gota uji dhe e leme te ziej (sasia e gotave te ujit varet nga lloji i orizit, keshtu qe para se te hiqet nga zjarri, orizi duhet te provohet dhe nese ka nevoje i shtohet pak uje).
Kur te kene kaluaj rreth 5-7 minuta nga mbushja me uje e tenxheres i shtojme kiwit dhe karkalecat dhe i leme te ziejne bashke.
I shtojme dhe kripen dhe pak piper te bardhe sipas deshires dhe kur orizi te kete zier, e heqim nga zjarri. Kjo pjate shoqerohet mire me vere te bardhe... :-)

Pjata eshte gati.
Ju befte mire!!!

Nessun commento:

Posta un commento