07/06/09

Tave dheu






Veshtiresia: Mesatare
Koha e pergatitjes: 30-40 minuta
Per dy persona:
Melci vici 250 gr, 1 domate te madhe ose tre te vogla, vaj ulliri 2 luge gjelle, 1 spec te kuq, miell 1 luge, gjize 150gr ose per ke jeton ne itali 100gr ricotta dhe 50 gr djath feta, 2 thelpinj hurdhra, 3-4 gjethe dafine, 1 spec pikant, piper te zi dhe kripe sipas deshires, dhe patjeter dy tava dheu me diameter rreth 15 cm e thellesi rreth 5 cm.


Pergatitja:

Ne nje tenxhere te ceket skuqim melcite e prera ne kubike me vajin. Pasi jane gati i heqin nga tenxherja dhe i vendosim ne nje ene tjeter. Ne vajin e mbetur hedhim per skuqje hudhrat e grira jo shume holle, domatet dhe pas pak shtojme specin e prere ne copa te holla. Pas disa minutash shtojme dhe miellin dhe e kaurdisim duke pasur kujdes qe perberja te mos ngjitet ne tenxhere. I shtojme dhe gjizen ose ne mangesi Ricotta dhe djathin Feta dhe vazhdojme kaurdisjen derisa te marri forme unike. I shtojme gjethet e dafines, specin djeges sipas deshires, piperin e zi dhe i shtojme nje gote uje. I hedhim kripe sipas deshires dhe pas dy minutash i bashkojme melcite qe skuqem ne fillim. I leme te ziejne bashke per 5-7 minuta dhe pastaj perberjen e hedhim ne dy tavat e dheut. Marrim tavat dhe i fusim ne furren qe kemi ngrohur paraprakisht me 200 grade. I leme ne furre per rreth 20 min duke i kontrolluar here pas here.
Me pas i heqim nga furra duke pasur kujdes te mos digjemi.
Pjata eshte gati.
Ju befte mire.

8 commenti:

  1. pergezime per blogun
    edhe une kam nje blog quhet
    http://yummania.wordpress.com

    me vjen mire qe po shtohen blogjet e gatimit ne shqip.

    RispondiElimina
  2. se harrova po e shtoj blogun tuaj ne listen e blogjeve te mia ;)

    RispondiElimina
  3. Te falenderoj per komentet e tua. Tani do te shikoj edhe blogun tend. :-))).
    Une nuk kam pasur mundesi per te shkruar ne blog, por tani do te rikthehem me poste te reja.
    Te pershendes, Jola.

    RispondiElimina
  4. Une kam provuar taven e dheut.
    Te puth mami!

    RispondiElimina
  5. Oo...Si i behet, ngela ngjitur pas ekranit? A ke nji luge ose nji spatul t'a shqis turinjte..po i ndjej edhe aromen. Apapapapa...tave dheu...obobobo...apapapapaaa

    RispondiElimina
  6. Jola, Ju bete nje prezantim korrekt te menyres se pergatitjes se taves se dheut dhe kjo tregone nivelin Tuaj ne guzhine si dhe aftesine e shprehjes ne gjuhen tone Shqipe. Ju falenderoje!

    RispondiElimina
  7. Pershendetje,

    Pergezimet e mia, sot gatova taven e dheut sipas udhezimeve tuaj, edhe perfunimi ishte i shkelqyer.
    ju faleminderit.
    Stela

    RispondiElimina